Εκπαιδευτικά Κέντρα (ATC’S)

Τι είναι τα ATC’s;

Προκειμένου η γεμμολογική εκπαίδευση και η απονομή διπλωμάτων γεμμολογίας να μην περιορίζεται μόνο στις σχολές γεμμολογίας των βρετανικών νησιών, το Gem A επέλεξε παγκόσμια 19 κέντρα τα οποία έχουν τις προϋποθέσεις σε έμψυχο υλικό και τεχνικό εξοπλισμό να εφαρμόζουν τα εκπαιδευτικά προγράμματα του.

Τα κέντρα αυτά ονομάζονται Allied Teaching Centers, γνωστά ως ATC’s. Οι χώρες στις οποίες βρίσκονται ATC’s είναι το Βέλγιο, η Ελλάδα, οι ΗΠΑ, η Ιαπωνία, η Ινδία, ο Καναδάς, η Κένυα, η Κίνα, η Κορέα, η Μεγάλη Βρετανία, το Μυανμάρ (Βιρμανία), η Νορβηγία, η Ολλανδία, η Σινγκαπούρη, η Σουηδία, η Ταϋλάνδη, η Σρι Λάνκα, η Φινλανδία και το Χονγκ Κονγκ. Στα κέντρα εκπαίδευσης των παραπάνω χωρών μπορούν να φοιτούν ενδιαφερόμενοι κάτοικοι της συγκεκριμένης χώρας ή άλλης γειτονικής, εφόσον δεν υπάρχει άλλο πλησιέστερο ATC.

Το ATC της Ελλάδας

       Στην Ελλάδα ως Σχολή Γεμμολογίας (ATC) λειτουργεί το εκπαιδευτικό τμήμα του Gem Testing Laboratory Athens ATC (GTL Athens), το οποίο φέτος συμπληρώνει 25 χρόνια λειτουργίας. Το GTL είναι πλήρως εξοπλισμένο με τα απαραίτητα όργανα υψηλής τεχνολογίας που απαιτούνται για τις γεμμολογικές εξετάσεις, παρέχει προσβάσεις σε πανεπιστημιακά εργαστήρια και σε μεγάλα γεμμολογικά εργαστήρια του εξωτερικού (Cubelin, SSEF, GIA, κλπ), καθώς και διαθέτει περισσότερα από 2500 δείγματα χρωματιστών πολύτιμων λίθων όλων των ειδών. Ολα τα παραπάνω βρίσκονται στη διάθεση των σπουδαστών γιά χρήση ή εξέταση. Ιδιαίτερα οι σπουδαστές της αδαμαντολογίας εκπαιδεύονται σε διαμάντια που στο σύνολό τους ξεπερνούν τα 800 καράτια, με διαμάντια που το καθένα κυμαίνεται σε βάρος από 0.30 έως 15.00 καράτια.

Διευθυντής του GTL Athens είναι ο Αλέξανδρος Σεργουλόπουλος B.Sc., M.Sc., FGA, DGA, γεωλόγος, γεμμολόγος, αδαμαντολόγος, πρώην πρόεδρος του συλλόγου γεμμολόγων Ελλάδος. Ως απόρρεια των μεταπτυχιακών του σπουδών στην κρυσταλλογραφία των πολύτιμων λίθων, ο κ. Σεργουλόπουλος έχει εκτενέστατη εμπειρία στον τομέα της αξιολόγησης, κοπής και εμπορίας διαμαντιών και άλλων πολύτιμων λίθων.

Περισσότερα